Dagens wellnesstips

 

Vad är medveten närvaro?

Att vara här och nu är ett populärt begrepp som jag alltid refererar till men vad innebär det rent konkret? Givetvis det uppenbara att vara närvarande just nu i det du gör och inget annat. Men är det lättare sagt än gjort, eller egentligen lättare tänkt än tänkt?!

Precis som med alla goda resultat finns det träning, repetition och uppföljning bakom.

Det samma gäller din närvaro. Du kan träna upp den genom att uppmärksamt uppmärksamma hur dina tankar rör sig inom dig.

Vad är syftet? Dämpa stress är givetvis en av många anledningar. Precis som kroppen inte kan befinna sig på två ställen samtidigt mår din tanke bäst av att tänka en tanke i taget, processa en situation eller uppgift i taget, vilket gör den mer effektiv, handlingskraftig och medveten.

När tankarna spinner utom kontroll skapar det oro, stress, koncentrationssvårigheter och fram för allt tappar du energi, fokus och kraft. Det förstorar oftast ev. problem och kraften riktas mot själva problemet, inte på lösningen. Det gäller att stilla tanken. Så att du kan vila, aktivt inom dig själv. I vaket tillstånd, likväl som i sömnen.

Här kommer några av mina bästa tips för att träna upp tanken och närvaron.

  1. Skaffa dig en inre STOPP knapp. Visualisera den i rött, så som trafikljuset. När dina tankar drar iväg och skapar en fysisk reaktion som t.ex. oro, trötthet och stress, aktivera knappen och kom till…
  2. NOLL växeln. Här och där låter du tanken vara på tomgång. Det kräver träning. Fokusera endast på din…
  3. ANDNING och dess tempo. Inandning och utandning möts i ett jämnt tempo.
  4. Aktivera därefter TANKENS KRAFT med positiv energi och välj ett eget…
  5. KRAFTORD eller mening, t.ex. ”Jag får nu den kraft jag behöver”, ”Jag vilar inom mig själv”, ”Jag behöver bara vara här och nu” eller ”Jag är närvarande och medveten här och nu.” Upprepa. Upprepa igen. Och igen.

Var medveten om att dina tankar lätt kan spela dig ett spratt, att de kan göra sig mer viktiga än de egentligen är och att det oftast är som mormor och morfar, farmor och farfar säger ”Det är inte så farligt det hela. Det är som det är och det blir som det blir”.

Livet lever sig självt. Och du lever ditt liv. Lev med så sunda och positiva tankar som du kan tänka ut 😉 Både om dig själv och andra. Bejaka din passion, dina intressen, skratta ofta och gör saker som du tycker om att göra. Det ger bra magkänsla, vilket ger bra intuition och harmoni.

TÄNK så bra det kan bli!

%d bloggare gillar detta: