Avokado magi

AvokadoAvokado – magi för din hälsa.

Innehåller bl.a.: järn, kalium, kalcium, magnesium, C-vitamin, betakaroten, folsyra, E-vitamin, zink, fibrer

Avokado är ett perfekt livsmedel och innehåller nyttigt fett. Avokado med sitt mjuka, krämiga fruktkött och sin milt nötaktiga smak är en underbar frukt. Många tror att det är en grönsak men den tillhör fruktsläktet. Avokadon är oftast omogen när vi köper den och det tar normalt ett par dagar i rumstemperatur innan den mognar. Då ger den efter vid ett lätt tryck med fingret. Om man lägger den i en papperspåse tillsammans med en banan så mognar den lite snabbare. Fruktköttet missfärgas fort av luften när du delat den, men du kan få den att behålla sin gröna färg lite länge genom att droppa citronsaft på den.

Avokadons enkelomättade fett kan sänka kolesterolet. Den har en god inverkan på blodsockerbalansen. Avokadon är rik på E-vitamin som neutraliserar de skadliga effekterna av gifter i kroppen och stärker motståndskraften mot infektioner. Avokado innehåller betasitosterol som är bra för prostatakörteln. Avokado kallas också för alligatorpäron eller smörpäron.

Dagens wellnesstips från Lefterow.com

%d bloggare gillar detta: