Yogaskolan dag 21 av 31

IMG_3392

Inom yoga tränar man inte bara sin andning, även sin syn!

En rörlig blick kan ge rörliga tankar medan en fast blick som fokuseras på en punkt kan stabilisera tanken. Att fästa blicken på en punkt kallas för drishti och kan träna upp din förmåga att iaktta dina tankar utan att fastna i eller störas av dem.

När vi utövar yoga fäster vi blicken på olika punkter. Detta hjälper dig att ta kontroll över dina tankar, istället för tvärtom. Det kan du ha stor nytta av när du ska dämpa stress och istället vara mer balanserad i olika situationer. Du blir inte ett offer för omständigheterna, utan lär dig att vara här och nu.

Bevisat eller inte men det sägs även att drishti har en anti-age effekt på ögat och kan påverka ålderssynteten 🙂 Undertecknad intygar 😉

Annette Lefterow

Dagens wellnesstips från Lefterow.com, en digital wellnessklubb för dig som vill ta hand om din hälsa och välbefinnande. Bli medlem idag!

%d bloggare gillar detta: