Wellness och storstädning!

IMG_4506Wellness och storstädning!

Visst är det härligt efter en storstädning.

Storstäda ditt hem, dina tankar, din känsla och låt det bli en helg av skön förnyelse. Engagera och städa tillsammans med hela familjen.

Upprepar du negativa tankar varje dag som inte leder till något positivt? Ta genast fram din inre dammsugare och rengör dammet ”där uppe” i hjärnkontoret.

Här får du att-göra-listan !

1 Ta en wellnesswalk med kraftfulla kliv. Låt armarna röra sig ordentligt. Andas djupa andetag. Gå i minst 30-45 minuter. Fyll promenaden med positiva tanker (om du går själv) eller positiva samtal (om ni är flera).

2 När du kommer hem igen omvandlar du badrummet till ditt eget spa. Fram med alla produkter som bara står där! Tänd ljus. Spela favoritlistan med bästa spamusiken. Börja med en helkroppspeeling om du har tillgång till det eller gör din egen på grovkornigt salt, olivolja och citronsaft. Duscha eller bada. Tvätta håret. Massera in en hårinpackning med skön huvudmassage. Forma fingrarna som en kratta och massera igenom hela hårbotten. Blunda, slappna av och låt ”din inre massör” göra jobbet 😉 Svep in dig i en morgonrock. Rengör ansiktet. Använda gärna en peeling. Lägg en ansiktsmask.

3 Medan ansiktsmask och hårinpackning verkar gör du en härlig brunch. Lägg extra mycket omtanke på dukning och dekoration. Starta med en fruktsmoothie av t.ex. soja- eller havremjölk, banan, mango, melon (cantalope) och tillsätt lite honung. Du får i dig mängdvis med vitaminer och samtidigt stimulerar du detox och utrensning. Fyll på dagens energi med en riklig brunch med alla favoriter på bordet.

4 Skölj av ansiktsmask och hårinpackning. Klä dig i myskläder.

5 Nu är det dags att städmotionera alla rum och vrår! Dammsuga och tvätta golven. Putsa fönster. Tvätta väggarna. Damma av allt som står framme. Bädda rent. Rengör i badrummet och i köket, balkongen eller verandan.

6 Ta en välförtjänst paus. Drick kokt vatten eller te som bidrar till utrensning och rening i kroppen.

7 Nu är det dags att gå ner på detaljnivå, rensa i kylen, skafferiet och frysen. Släng det som bara ligger där. Gör plats för nytt. Putsa hyllorna. Gör rent. Lyssna på musik som får fart på din dansglädje och energi. Ta ett par danssteg på väg ut med sopporna 😉

8 Gör en god eftermiddagslunch med antingen fisk, kyckling eller tofu tillsammans med en fräsch vårsallad.

9 Efter lunchen lägger du dig ner och vilar en kvart. Lyssna på avkopplande musik. Njut av den rena och sköna känslan.

10 Vårstädningen går nu vidare in i garderoben. Rensa bland dina kläder. Samla ihop det du inte använder och ge bort till en välgörande insamling. Laga, sy om, pyssla och fixa. Ge dina skor lite extra vårputs. Varför inte lägga upp ett konto på t.ex. Tradera och satsa ett par veckors försäljningsfokus på det du inte längre behöver och samla en bonuskassa till sommaren 😉

11 Samma sak i badrummet. Vänd in och ut på allt som står i badrumskåpet. Rensa och rengör.

12 Dags för dagens andra promenad. Nu till affären och handla nyttig mat – frossa i frukt och grönsaker.

13 Väl hemma sätter du på dig dina yogakläder och avslutar dagens vårstädning med mjuk och välgörande wellnessyoga (följ filmen). Ge dig extra lång tid att ligga i ”savasana” – avslappningsposition. Meditera.


14 Njut av att du har gjort gott för dig själv och ditt hem, rensat ut efter vintern och förberett inför vår och sommar. Låt resten av dagen gå i slow-känsla. Pyssla med det som får dig på gott humör. Ladda ner ny musik. Pyssla i trädgården. Baka. Läs favoritboken. Se en bra film. Ät en god och nyttig middag. Koppla av. Gå och lägg dig tidigt. Sov gott.

Gör denna storstädning ensam eller tillsammans med din partner och familj. Delegera ut olika städstationer och ha en underbar wellnessdag tillsammans!

Njut av lugnet efter städningen!

Dagens wellnesstips från Lefterow.com 

 

%d bloggare gillar detta: