10 sätt att Må Bättre NU!

14355512_10154618194512710_3552226774541662849_nDet finns vissa stunder då allting är i balans och det finns vissa stunder då allt är ur balans. Det finns glada stunder. Det finns sorgliga stunder.  Det finns lätta stunder då allt bara flyter och det finns svåra stunder då du behöver kraft och mod att hantera olika livssituationer.

Det enda vi vet med all säkerhet är att allt förändras per sekund, minut och stund här och nu. Varje dag är ett nytt liv i livet, med möjligheter till förändring, förbättring och förstärkning.

Här kommer 10 enkla tips som kan få dig att må bättre på sekunden och det handlar om din inställning och kraften i din tanke. 

  1. Aktivera ditt inre leende. Blunda och kliv utanför dig själv i tanken. Spegelvänd dig själv. Föreställ dig att du tittar på dig själv med kärlek, omtanke och ett mjukt leende på läpparna. Le mot dig själv. Det påminner din hjärna om känslan att vara lugn, nöjd och harmonisk.
  2. Andas in harmoni. Andas ut oro och stress. Andas in kraft och energi. Andas ut all trötthet. Visualisera att du andas in ”det goda” och andas ut ”allt som utmanar din balans”. Andas in nya möjligheter. Andas ut det som begränsar. Andas!
  3. Mikroträna så ofta du kan. 5 minuter ger mycket. Träna dina fötter, yoga, promenera, spring eller simma. All rörelse som blir av är bra! Fysisk aktivitet aktiverar glädje och energi i kroppen. Det fungerar.
  4. Sov dig lycklig. Se till att somna och vakna på bästa sätt. Förbered sömnen med yoga och/eller meditation i sängen. Börja den nya dagen på samma sätt.
  5. Dansa till favoritlåtar som aktiverar din rörelse och glädje. Vilka är dina favoritlåtar just nu? Gör en spellista och tryck på play så fort du ”dippar” i din energi.
  6. Gå på massage eller massera dig själv. Massage gör underverk för kropp och själ. Prioritera huvud, nacke och rygg samt händer och fötter.
  7. Spa är bra, även hemma. Stäng in dig i badrummet med mysiga krämer, ansikts- och kroppsmasker, peeling, hårinpackning, tidningar, en kopp te och musiken som får dig att le. Ha din pyjamas på elementet så att du kan klä dig i varma, gosiga kläder efter din spa-stund.
  8. Skaffa dig en värmedyna eller madrass till sängen. Att krypa ner i en uppvärmd säng kan få även de tuffaste dagarna att blir bättre.
  9. Unna dig små presenter… en ny tekopp, vitaminer, en bukett blommor, en lyxig kräm, en ny bok, kläder. Uppskatta och skäm bort dig. Du är värd din egen omtanke.
  10. Uppskatta vänner och bekanta, nära och kära. Ge komplimanger och kärlek. Du kommer att må bra av att göra andra glada. På så sätt mår du snabbt och effektiv bättre själv. ”What comes from the heart goes to the heart = med snabb leverans ;-)”

Sist men inte minst…

Be good. Do good. Feel good. 

Ge kärlek. Känn kärlek. Var kärlek. Våga älska, både dig själv och andra.

Dagens wellnesstips från Lefterow.com, en digital wellnessklubb för dig som vill ta hand om din hälsa och välbefinnande. Basmedlemskap är alltid gratis. Registrera dig här!

 

%d bloggare gillar detta: