Reflektioner inför ett gott slut…

15747392_10154949340597710_3151374396703383426_nTiden går fort. Underbart är kort. Var närvarande i nuet. Lev här och nu. Snart lyssnar vi på nyårstalet från Skansen och orden ringer in det nya året storslaget och välbekant.

Många citat och fraser kretsar kring vår tid. Ibland upplever vi att den går långsamt medan vi för det mesta kämpar med att få den att räcka till. Tid är en tidsbrist i en allt mer uppbokad vardag.

Så här inför ”ett gott slut” är det bra att i lugn och ro summera året som gått och sätta goda intentioner för det nya. Och att kommande år göra samma summering och utvärdera dina intentioner för året som gått. Man hinner inte alltid allt man vill, planerat och tänkt. Du kan med gott samvete flytta över drömprojekt till nästa års balans- och resultaträkning.

Man kan se varje år som ett eget bokslut i livet. En sak är säker, det blir inte alltid som man tänkt sig även om den så attraktiva attraktionslagen säger att det blir precis så som man har tänkt sig. Man kan reflektera mycket över det men för att göra det enkelt. Tänk, känn och upplev dina dagar så nära din egen sanning och önskan som möjligt.

Tänk som du vill att det ska bli. Det är en förutsättning att dina tankar harmoniserar med din känsla och dina mål i livet.

Enkla tips för ett god nyårsbalans:

  1. Bestäm dina värdeord för 2017 (t.ex. kärlek, energi, harmoni)
  2. Skippa nyårslöftet och låt varje dag vara som en nyårsdag med en ny möjlighet att förändra ditt liv till det bättre.
  3. Var inte hård mot dig själv. Var snäll!

Sätt inte orealistiska mål. Sätt flera mindre delmål och några större mål.

Låt livet ta sin tid. Det gör det oavsett. Låt 2016 ebba ut i lugn och ro….

Lev nu. Lev väl. Lev balanserat.

Gott slut kära vänner….

Dagens wellnesstips från Lefterow.com, en digital wellnessklubb för dig som vill ta hand om din hälsa och komma i livsbalans. 

%d bloggare gillar detta: