Dag 8 – Säg vad du tycker!

Att säga vad man tycker, exakt när man tycker och till den man tycker att det berör är en stor konst som vi tar många omvägar för att ibland slippa när budskapet inte är behagligt. Att säga rätt och roliga saker till rätt personer vid rätt tillfälle är också en konst, men lätt och behaglig. Vi kommunicerar varje dag och konsten i sig behöver träning och strategi.

Bild 1Dagens fokus tips: Bär inte inom dig vad du behöver släppa ut av känslor och tankar. Våga känna och säga vad du tycker. Kommunicera det som är viktigt för dig. Annars bär du bördan av dina tankar på insidan och även tankar har sin vikt eller övervikt 😉 Stå på dig. Stå upp för dig själv. Lättare sagt än gjort?! Både JA och NEJ – men JUST SAY IT! 

Sociala medier har fått oss att använda ord på ett nytt som som uttrycksform och många ord blir det, mer och mer. På så sätt tränar vi positivt aktivt vår hjärna, vilket är bra.

Träna din uttrycksförmåga. Har du ett Twitter konto? Bra! Då tränar du dig i konsten att säga mycket med få ord. Twitter begränsar varje inlägg till några få bokstäver.

Om du inte har ett Twitter konto skaffa det idag och träna på dina uttryck. Effektiv hjärngympa. Vad vill du förmedla till världen?! Kanske är det bara du som hör det men tänk, det är egentligen precis det enda som är väsentligt och viktigt! Lyssna på dig själv.

Twittra för din egen skull. Fundera på ett tema. Egna citat? Boktips? Semestertips? Matlagning? Hälsa? Dagbok – dagens bästa minne?

Twitter är ett fantastiskt uppslagsverk. Hashtagga = # = före ordet du vill söka på = t.ex. #stockholm och skriv in det i sökrutan och du får upp allt som har hashtaggats (markerats) som Stockholm.

Gör även så i dina egna twitter inlägg, t.ex. #wellness så hittar andra twittrare dina tweets i sina sökningar. Och följ personer och företag som du är intresserad av. Här kan du följa allt från politiker, presidenter, kändisar, bilar och du som jag.

Registrera ditt konto på twitter och twittra igång. Du kanske förändrar världen till det bättre på kuppen 😉

Sist men inte minst, ett ord med fyra små bokstäver att bära med dig just idag – VÅGA.

Dag 8 av 31 julidagar mot bättre balans med wellness från Lefterow.com

 

%d bloggare gillar detta: