Rygghälsan

Bild-pilates-brygga

Kär/populär övning/position har många namn… Prova halvbryggan från Yogalates som reducerar smärta i nedre delen av ryggen och släpper på spänningar samt ger lättnad för trötta ryggar som suttit för mycket under dagen.

Du kan göra denna övning på golvet, på mattan eller i sängen. Andas in när du ligger med ryggen i golvet. Andas ut, ta med dig kraften från magen, och rulla sakta upp kota för kota till ett läge som känns bra.

1. Upprepa 4-8 ggr (andas in på vägen ner, andas ut på vägen upp)

2. Stanna därefter i högsta läget och ta 4 djupa andetag. Andas lugnt. Blunda.

3. Avsluta med att komma ner med ryggen på golvet och dra in bägge knäna mot bröstet. Gunga lite från sida till sida. Vila.

Bra övning för en stark rygghälsa!

Dagens wellnesstips från Lefterow.com 

 

%d bloggare gillar detta: