Integritet på nätet

IMG_6914Integritet – var rädd om dig…

Sociala medier i all sin ära med fantastiska möjligheter för kommunikation av alla dess slag men det gäller att hitta balansen, även här.

Status på facebook, incheckningar, platsangivelser, twittrande åsikter, gps promenader i realtid, taggade bilder av vänner, instabilder från alla dess vinklar, en naken verklighet… Vi har fått två personligheter, två liv och vår omgivning söker oss i bägge.

Ute på stan är blicken mer i mobilen och paddan än på solljuset som belyser fasaden och selfie-trenden är synbart tilltagande. Nu försöker vi även se ut som ankor med en sk. duckface selfie…

Träffar du en vän blir frasen ”dig har jag inte sett på facebook på länge” mer vanlig än ”dig har jag inte sett på länge”. Vart är vi på väg…

Dagens wellnesstips är – ta hand om dig och din integritet i sociala medier. Tänk på att allt som du delar nu kommer att finnas online i tid och otid.

När facebook startade för många år sedan sa en god vän till mig ”Facebook kommer att bli världens största begravningsplats”….

Följ ditt hjärta. Gör det som känns rätt. Glöm inte att lyssna in. Ta hand om dig. Var rädd om dig.

Dagens wellnesstips från Lefterow.com 

 

%d bloggare gillar detta: