Ja, D är viktigt!

IMG_0846Alla skriver om det, dvs. farliga konsekvenser för hälsan vid brist på D-vitamin, ett absolut måste-ha vitamin i systemet. Brist på D-vitamin kan få konsekvenser vi ofta tolkar som problem av andra orsaker och därmed söker andra lösningar på.

Symptom:

1. Oro och depression

2. Muskel- och ledverk

3. Hud som bleknar och känns vit (trots sol)

4. Trötthet

5. Nedsatt immunförsvar

Utmaningen är att det är svårt att få upp D-vitamin nivåerna på kort tid när man väl har brist. Våra nivåer sjunker i princip från höst och vinter till vår. Det sägs att man måste vistas i princip helt naken i solen minst 15-20 minuter om dagen i flera veckor under vårsolen för att ha en chans att fylla på sina behövliga depåer på ett naturligt sätt. Det hjälper inte med en promenad i solskenet med kläderna på.

Dagens wellnesstips med stort D = fundera på om du kan lida av D-vitamin brist och ta gärna ett blodprov om du misstänker det. Med rätt kosttillskott tar det oavsett 2-3 månader innan depåerna fylls på.

Just D it !

Dagens wellnesstips från Lefterow.com

 

%d bloggare gillar detta: