5 styrkeövningar för din tanke.

IMG_6914Vad är väl en tanke egentligen?! Den kommer och går, upprepar sig, glömmer bort sig, ställer till det och oftast tänker och tycker vi att vi tänker för mycket… 

Det sägs att 80% av våra tankar är onödiga. Du kan träna upp din förmåga att tänka på ett medvetet och balanserat sätt. Tanken behöver samma styrka, balans och smidighet som kroppen.

Här får du 5 övningar för din tankes kraft och klarhet. 

1. Upprepa följande fras som ett dagligt mantra: Jag vilar aktivt inom mig själv. Låt igen störa eller ta din energi om du inte tillåter det.

2. Ta kontroll över dina tankar så att dom inte kontrollerar dig. Skicka iväg alla negativa tankar som försvagar ditt fokus, t.ex. ”jag orkar inte mer”, ”jag känner mig värdelös”, ”klarar jag verkligen av det här?”

3. Fokusera på ditt andetag och låt tanken vila. Tanken behöver också en paus.

4. Möt din egen blick (i närmsta spegel) med lugn, harmoni och kärlek. Uppskatta dig själv mer.

5. Unna dig 5 minuters mikrosemester. Gå undan. Sätt dig ner. Blunda. Vila i din andning. Lugna och djupa andetag som dämpar stress, återhämtar energi och balanserar dig i den stund och situation du befinner dig i just nu. 5 minuters meditativ paus om dagen är det bästa sättet för dig att snabbt landa i den närvaro vi alla behöver.

Ta kontroll över din tanke – NU.

Dagens wellnesstips från Lefterow.com 

%d bloggare gillar detta: