Ananas

4398Ananas

Innehåller bland annat: kalium, kalcium, magnesium, fosfor, betakaroten, C-vitamin, bromelain, fibrer

Ananas innehåller enzymet bromelain som effektivt dödar bakterier och parasiter, lindrar inflammationer och svullnader. Bromelain är också bra för matsmältningssystemet och skyndar på återhämtningen efter skador och operationer. Ananasen är full av C-vitamin som stärker immunförsvaret och skyddar mot fria radikaler. Hur vet man om ananasen är mogen? Den ska kännas fast och tung i handen. Om den är mogen ska fruktköttet ge efter lite när man trycker på skalet. Du kan också prova att dra lite i toppbladen som lossnar om frukten är redo att ätas. Om bladen är torra och gula eller om skalet är brunfläckigt är frukten övermogen.

Dagens wellnesstips från Lefterow.com 

 

%d bloggare gillar detta: