Har du körkort till livets bil?

Jag brukar jämföra kroppen med en bil. Koppen ses ofta som ett tempel i samband med meditation och livsfilosofi. Kroppen kör oss genom livet och vi kör med den. Vi har lätt att komma ur balans och ibland vet vi inte hur vi ska återställa balansen.

Vi måste kunna anpassa livets hastighet till varje gällande stund och ibland manövrera långsamt, på medelfart eller snabbt. Ibland måste vi tvärbromsa och stanna upp, följa vägvisningar eller ta en omväg.

Livet har många vägar, små och kurviga, raksträckor och motorvägen där vi bara kör på och ibland lite för snabbt.

När jag håller föredrag pratar jag om just detta och hur vi kan ta körkort för livets bil. Den ska fungera i alla hastigheter, vara ren på in- och utsida samt underhållas regelbundet.

Bilen ska besiktigas varje år. Varför ger vi inte vår kropp samma service?! Bra att checka av funktionen i tid, innan något går sönder.

Och vem blir inte glad av att se en skinande veteranbil glida fram. Alla ler och tänker ”Åh, så fin”. Med det sagt – ta hand om din (veteran)bil och se till att du fungerar i den ålder du är så att du kan glida fram i livet med bästa funktion! Och håll fartgränsen! Kör inte in i väggen. Bli en cabriolet, fäll ner dina begränsningar, känn livets ljumma vindar av möjligheter och njut av färden med goda utsikter.

Dagens wellnesstips från Lefterow.com

 

%d bloggare gillar detta: