Internationella Yogadagen

Idag är en historisk dag. Nu firas den internationella yogadagen för första gången. Yoga har fått en egen dag och runt om i världen träffas yogis och yoginis för att utöva och hedra detta mångtusenåriga kunskapsarv.

Bakom initiativet står Indiens premiärminister Narendra Modi som tog täten när 35 000 personer samlades för att utöva 35 minuters yoga tillsammans i Dehli nu i morse. Han menar att yoga har kraften att ena en hel värld.

Yoga som hälsometod är välgörande för den fysiska, mentala och sociala hälsan. Övningarna dämpar effektivt stress och oro, verkar smärtlindrande på olika krämpor, stimulerar tarmfunktionen och får oss att sova bättre.

Vill du fira yogans dag på hemmaplan? Här får du ett 10 minuters pass.

Namasté,

Dagens wellnesstips från Lefterow.com

 

%d bloggare gillar detta: