Yogaskolan dag 19 av 31

20140509-074527.jpgYoga bygger styrka, balans och smidighet i kropp, tanke och själ.

Min egen favoritposition är bergposition (Tadasana) och den handlar om så mycket mer än att bara stå stilla och andas. Den är grundläggande för hur du möter stress och utmaningar i det lilla som i det stora.

Oavsett om du missar tåget, hamnar i en konflikt eller på annat sätt får fart på din inre stress och oro är det ”den mentala bergpositionen” som kan hjälpa dig att dämpa stress och balansera din obalans.

Rent fysiskt kan du praktisera bergposition så fort du står stilla. Grunda dina fötter, sträck på benen och räta på ryggen. Bli så lång som möjligt. Sänk axlarna. Slappna av i ansiktet. Uppmärksamma din andning. Låt tanken vila. Rent mentalt kan du träna på att ”stanna upp” när stressen kommer och landa i känslan av en stilla och stadig bergposition, i kropp och själ, i lugn och ro.

DVS och = känn styrka i kroppen, balans i sinnet och smidighet i situationen du ska bemästra.

Styrka, balans och smidighet – här och nu.

Stå dig stark. Stå dig lugn. Stå dig fri.

Dagens wellnesstips från Lefterow.com, en digital wellnessklubb för dig som vill ta hand om din hälsa och välbefinnande. Bli medlem idag!

%d bloggare gillar detta: