När tabletterna tar över…

Ayurveda (läran till livet) söker orsaken på problemen till ohälsa för att kunna balansera obalansen… Men när kroppen eller knoppen mår dåligt är det lätt att man rekommenderas medicinera bort symtomen, medan man försöker att behandla situationen…

Mediciner som lugnar, stimulerar eller söver är oerhört beroendeframkallande och skapar trygghet och hjälp i stunden, vilken kan vara bra… Det är när tabletterna tar över, över tid, som problemen tar fart…

  • Skäms inte när du behöver hjälp!
  • Försök att släppa taget om ditt dåliga samvete eller en känsla av misslyckande…
  • Prioritera vila, sömn och lugna promenader.
  • Meditera och gör yoga så som du kan göra yoga.
  • Sök hjälp på olika sätt och på alla sätt som stimulerar dig.

Var försiktigt med det du äter, mat som medicin. Men fram för allt var snäll mot dig själv och stötta det faktum att du försöker må bättre, bli bättre, återhämta eller komma igen efter tider av utmaningar och obalans, oavsett orsaken..

Tabletter eller inte är ibland frågan, eller är det? Oavsett, var medveten om biverkningar, beroende och annat. Det finns många alternativa alternativ… Ta hand om dig.

Dagens wellnesstips från Lefterow.com 

 

 

%d bloggare gillar detta: