Lev nu. Lev väl. Lev balanserat.

ShivaMental ohälsa ökar i samhället och blir mer och mer vanligt även i unga åldrar bland våra barn och ungdomar. Oro, stress, ångest, sömnproblem och utbrändhet drabbar vår sociala hälsa, privat och yrkesmässigt. Det gäller att använda redskap som dämpar stress och stärker den mentala kraften, det inre immunförsvaret. Prioritera din egenvård och verka för din funktion och självständighet. Precis som med syrgasmasken på flygplanet. Hjälp dig själv först så att du kan hjälpa andra. Var rädd om din mentala kraft och motståndskraft.

Med hjälp av populära träningsmetoder och filosofier som yoga, meditation, mindfulness kan du jobba upp din närvaro i nuet och optimera din effektivitet men även förmågan att kunna vila i stunden när det stormar runt omkring dig. Kroppen kan komma ur balans när du sover för lite eller för mycket, motionerar för lite eller tvärtom tränar för hårt. Allt handlar om förmågan att balansera vår egen hälsa. Låna inte för mycket på framtidens energi. Då kan räntan bli för hög.

Lev nu. Lev väl. Lev balanserat.

Dagens wellnesstips från Lefterow.com

 

%d bloggare gillar detta: