Livets förtvätt, huvudtvätt och torktumlare…

20140503-161334.jpgLivet förändras. Dagen blir kväll. Natten blir morgon. Dagar blir till veckor. Årstider blir till år.  Tiden den går. Hjärtat det slår. Snart är det vår…

Med varje vår börjar en ny tid. Naturen slår ut i full blom. Det går snabbt. En dag vinter. En annan dag vår. En dag vitt. En annan dag grönt. Det blir ljusare ute och vi påverkas av naturens växtkraft. Även vi slår ut i blom. Vårkänslor. Vårtrötthet. Känslor och kärlek.

Wellness handlar om att vara närvarande i nuet, i stunden och i den förändring som ständigt sker runt om oss. Jag brukar kalla det för livets förtvätt, huvudtvätt och torktumlare. Och tvätta behöver vi göra regelbundet och ofta, eller hur?!

Meditation och reflektion är din förtvätt.

Yoga, promenader och fysisk aktivitet är din huvudtvätt. 

Vila och återhämtning som leder till livskraft och energi är din torktumlare. 

Vi behöver ständigt förnya, förändra och förbättra. Var inte rädd för livets olika processer. Det är nödvändigt att låta tankarna sköljas ut med lite mentalt sköljmedel för att ge frid och rymd till nya tankar och energi.

Våga vila. Våga vara. Våra förändra. Våga förnya. 

Älska dig själv. Det är en förutsättning för att älska även andra. Låt dig själv slå ut i blom. Följ naturens kraft. Följ den ständiga förändring som pågår. Snart är det vår!

Dagens wellnesstips från Lefterow.com

IMG_8259

 

%d bloggare gillar detta: