5 balanserande nyårstips

 

  1. Bild 2Årsbok – din egen balans- och resultaträkning. Avsätt en stund för dig själv. Reflektera över det nya året som nu har startat och gör en önskelista vad du vill uppnå för ditt välbefinnande och liv 2018. Gör upp en plan med dig själv men sätt inte för höga krav. Skaffa dig en tom anteckningsbok och ge den titeln ”Mitt bästa 2018”. Skriv tre konkreta mål du vill uppleva, utföra och satsa på varje månad. Notera tankar, fyll på i boken och låt den bli din personliga guide under året, likväl som en årlig tradition.
  2. Nyårsstädning för kropp, tanke och själ. Rena och rensa – starta året i bästa känsla. Hemmet: Gör en nyårsstädning från golv till tak och i alla dess vrår. Tanken: Sortera bland dina tankar och uppmärksamma gamla tankemönster som du kan damma bort. Fokusera på nya tankar som ger en bra känsla. Kroppen: Avsluta dagen med hemma-spa och en egen helkroppsbehandling. Börja med kroppspeeling, ansikts- och hårmask, bad/dusch, pedikyr, massage och avsluta med manikyr, te och avkoppling.
  3. Dämpa stress och skapa balans. Skapa en rutin att avsätta fem minuter varje dag för en enkel men effektiv meditation. Se till att du kan vara ensam och stäng av mobiler och datorer. Sätt dig bekvämt eller lägg dig ner. Blunda och fokusera på din andning. Andas in och ut genom näsan med stängd mun. Låt inandningen bli lika lång som utandningen. Släpp sakta taget om dina tankar och landa i stunden ”här och nu”. Upprepa denna övning när du upplever stress eller inför situationer som utmanar din balans. Prova meditationen här nedan i detta inlägg!
  4. Var snäll mot magen. Uttrycket ”låt maten tysta munnen” har stor betydelse för att vi ska hinna tugga maten så att vi hjälper kroppens matsmältning mer effektivt. Unna dig tid att tugga, njuta och smaka på maten. Massera gärna magen lite lätt efter en måltid och sträck på ryggen medan du äter så att du sitter balanserat och bra.
  5. En god morgon varar hela dagen. Utnyttja och förstärk dina vardagsrutiner med balanserande livsövningar. Vakna på rätt sätt. Andas och ratta in tanken på rätt frekvens. Gör lite övningar i sängen som mjukar upp kroppen. Möt ditt bästa jag i badrumsspegeln. Ge dig själv ett leende och uppskattning. Sätt på en favoritlåt medan du gör frukost och dansa loss ett par minuter i köket. På nolltid har du tränat, mediterat och dansat igång en bra känsla som lägger grunden för den nya dagen.

Dagens wellnesstips från Lefterow.com, en digital wellnessklubb för dig som vill ta hand om din hälsa och komma i livsbalans. 

%d bloggare gillar detta: