Vakna piggare!

5 tips för morgontrötta

En god morgon och en härlig morgonstund ger bra magkänsla och lägger grunden för en ny dag. Börja dagen på rätt sätt och det blir lätt att få den att fortsätta då.

Men vad gör man om man knappt orkar vakna när klockan ringer och tänker att det måste vara ett misstag? Det är väl mitt i natten, eller? Och vad gör man när man har tryckt på snooze funktionen så pass många gånger att alarmet slagit av och man inser att tiden är knapp och att det endast återstår möjligheten att hoppa upp, slita på sig kläderna, skippa frukosten och 5 minuter senare vara på väg ut men definitivt inte vaken? Vad gör man då? Ja, undviker att göra så igen!

Här kommer 5 tips för dig som är morgontrött.

  1. Gör det till en regelbunden vana att ställa klockan 15 minuter före det att du måste gå upp. Vakna till en favoritlåt som inspirerar dig. Musik som inspirerar, kickar igång endorfinerna.
  2. Ha ett fuktspray stående vid sängen eller en blomspruta med vatten i. Spray över ansiktet och kroppen. Det får dig att piggna till direkt.
  3. Applicera en droppe massageolja med eucalyptus under nästippen och vid tinningarna. Andas in djupt!
  4. Gör några övningar i sängen som mjukar upp kroppen innan du kliver upp (länk till filmen vakna på rätt sätt)
  5. Ha ett fotbad stående vid sängen. Sätt dig upp och känn hur du vaknar till när fötterna kommer ner i vattnet.

Bästa energikicken får du om du mixar apelsiner, äpplen, färsk ingefära och chili. Det är som att köra högtryckstvätten på sömnkänslan. Ett, tu, tre och du är piggare än pigg. Morgonstund som ger bra magkänsla.

God morgon. God energi. God känsla.

Dagens wellnesstips från Lefterow.com

 

%d bloggare gillar detta: