Så här packar du mikrosemesterväskan!

Packad och klar för mikrosemester?!

Semester är något att se fram emot och rent generellt väntar många ett helt år på några veckor av ledighet. Andra ser fram emot en tid utan arbete och bara tid att leva. Oavsett om vi arbetar eller inte behöver vi ta en paus från vardagen ibland.

Unna din en mikrosemester. Se till att ha din mikrosemester-väska packad och klar. Den kan du ta med ut på stan och semestra lite kort där du bor. Det är ett enkelt koncept som går ut på att uppleva platser du inte sett, vandra på nya gator, prova ett nytt café, gå på en utställning eller på annat sätt bryta vardagens mönster och skapa utrymme för en kreativ men aktiv paus.

I väskan kan du t.ex. packa en bok om en destination som du vill resa till någon gång. Det är inte helt fel att slå sig ner på ett café som man inte har besökt, köpa en god kopp te och sjunka ner i boken och planera för drömresan. En gyllene regel för en mikrosemester är att stänga av telefonen. Visualisera att du har all tid i världen och att tiden du har tillgodo räcker länge! Det brukar fungera riktigt bra för att uppnå den känslan. Du stretchar den lediga tiden helt enkelt.

Köp en ny anteckningsbok för dina sommartankar och en necessär som du fyller med sköna produkter för mikrospastunder. Det finns många sätt och vägar att skapa mer balans i livet. Mikrosemester är mer busigt och kreativt tips. Man måste packa med stor fantasi och vara öppen i sinnet. Ta med ett leende och var öppen för livets magi och nya möten.

Här visar jag vad jag har i min egen mikrosemesterväska!

Namaste, Annette Lefterow

Dagens wellnesstips från Wellness by Lefterow – en digital kunskapsportal för din hälsa och välbefinnande. Bli medlem idag – kostnadsfritt och kommer så alltid att vara.

%d bloggare gillar detta: