Dag 1 – Din inre hälsobudget

Dagens reflektion – din inre hälsobudget.

Vi måste alla se över vår ekonomi, balansera vår budget och få pengarna att räcka till och gärna bli över!

Detsamma gäller vår inre balans. Vi måste hushålla med vår energi, skapa balans mellan vila och aktivitet samt gärna få ett överskott på god energi och livslust. Vi tar som exempel att tanken är ur balans. Du drömmer dig framåt i tiden och längtar efter ett visst ögonblick, en semester eller annat tillfälle. Du tappar fokus på stunden där du är och ger energi till en stund som ännu inte har kommit och framtiden är alltid oviss. Sedan när du är ”där”, t.ex. på semestern, börjar du fundera på hur du ska orka med jobbet när du kommer hem. Tankarna flyttas hela tiden framåt och bort från stunden du lever i just nu. Det är en typ av obalans.

Med hjälp av yoga, meditation, mindfulness och andra hälsometoder kan du jobba upp din närvaro i nuet så att du kan uppleva den maximalt och vila i stunden även när det stormar runt omkring.

Kroppen kan komma ur balans genom att du t.ex. sover för lite eller sover för mycket, motionerar för lite eller tvärtom tränar för hårt! Allt, allt, allt handlar verkligen om balans.

Hur ska du då göra för att komma i balans? Precis så som med din ekonomi. Planera noggrant! Gör en balans- och resultaträkning för din energi. Ta kontroll över ditt liv. Lär dig att ”säga både ja och nej”. Rådfråga dig själv och se över dina inre resurser. Låna inte för mycket på framtidens energi. Då blir räntan för hög!

Lev nu. Lev väl. Lev balanserat.

Dag 1 av 31 julidagar mot bättre balans med wellness från Lefterow.com 

%d bloggare gillar detta: