Kreativ passion

IMG_0079Kreativitet, kärlek och passion

Hur du hittat din passion? Vad brinner du för? Använder du din kreativitet?

Du bör kunna svara på dessa tre frågor här och nu.

Om du behöver tänka efter länge kan det tyda på att du inte är närvarande i din fulla livspotential. Att skapa balans i livet handlar om förmågan att balansera olika situationer, känslor, privatliv, yrkesliv, egen-tid, tvåsamhet och gemenskap. Med nutidens närvaro i sociala medier måste även denna uppkoppling balanseras. Är du uppkopplad, ner-kopplad eller avkopplad?!

Stress och oro i kombination med en aktiv tanke som försöker att balansera dig inifrån kan lätt leda till en slags inre överaktivitet. Du tänker mer på hur du ska lösa problem än att aktivt agera för att lösa dem.

Det är ”när allt snurrar” som en kreativ paus kan göra stor skillnad. När du aktivt gör något som absorberar dig totalt, dvs. med passion, går det snabbt att släppa taget om onödiga tankar och stress.

Var din egen konstnär och lev ut dina känslor och talanger. Sjung, måla, dansa, virka, sy, skriv, plantera – gör det som du längtar efter att göra. Har du alltid drömt om att bli författare och sitta på en vacker terrass vid havet i Italien och skriva bestsellers? Anmäl dig omedelbart till en skrivarkurs! Lyssna på dina drömmar. Dom talar om för dig var du har dina innersta talanger. Alla har vi något som bara vi kan bli bäst på. Ta reda på din innersta passion och möjlighet att leva ut den.

Vänta inte på den perfekta tiden att uppleva livet. Den enda tiden är just nu. Med små kreativa pauser i vardagen kan du slappna av och njuta mer av livet, dina talanger och allt som är. Passion = det som absorberar dig totalt!

Kärlek är givetvis en kreativ passion. Tänk på förälskelsens energi. Varför inte förälska dig i dig själv?! Uppskatta, bry dig om och skäm bort dig själv. Vem förtjänar det mer än du? Det finns ett uttryck som säger ”Ge och ta”. Jag brukar säga ”Ge och få.”

Tro, hopp och kärlek. Balans, styrka och passion.

Dagens wellnesstips från Lefterow.com

 

 

%d bloggare gillar detta: