Sluta deppa. Börja steppa.

IMG_0785Jag lärde mig steppa innan jag kunde gå. Ja, det är sant. Minns att jag som liten inte kunde vänta tills jag kunde stå upp på egen hand av iver att lära mig en sk. shuffle. Min mamma undervisade i stepp och jag tillbringande mitt liv som liten på en bebisfilt under balettstängerna på Balettakademien. Det enda jag såg var dansande fötter!

Inte konstigt att jag tycker det är viktigt att träna ”från grunden” och med fötterna. När man aktiverar fötterna, aktiveras hela kroppen från tå till topp (inte topp till tå) 😉

Dagens wellnesstips är att stampa loss därhemma! Sätt ner foten och foten kommer att stärka sig. Vi behöver starka fötter och ben att bära oss fram genom livet.

Jag undervisade i steppdans i många år och sa alltid till mina elever ”Sluta deppa. Börja steppa”. Så därför kan jag givetvis aldrig sluta steppa för då kanske jag börjar deppa?! 😉

Ja, ja.. wellness är humor. Ta inte allt så allvarligt! Skratta. Le. Bjud på dig själv. Här bjuder jag på en liten stepp från min garderob, där jag alltid har ett par steppskor och en bräda. Varför inte prova du med?!

Wellness-hälsningar,

Annette

Dagens wellnesstips från Lefterow.com

 

%d bloggare gillar detta: