Andningens magi…

BildMedveten närvaro, medveten andning och närvaro i nuet är populära och trendiga begrepp inom hälsa. Alla pratar om, och allt handlar om, att ”komma i balans”.

Men vad är det och vad innebär det att vara i balans? För mig handlar det om konsten att balansera mellan balans och obalans, dvs. vara balanserande utifrån det som är och händer just nu. Allt som händer och påverkar vår funktion och vår hälsa ur ett fysiskt, mentalt och socialt perspektiv.

Andningen är vår överlevnad och vi andas in och ut tills vi drar det sista andetaget. Men ett medvetet andetag kan dämpa stress, lugna kroppens stressreaktioner och få oss att hantera situationer och olika processer på ett bättre sätt.

Jag brukar säga: Andas in harmoni. Andas ut stress. Andas in ny energi. Andas ut all trötthet. Andas in kärlek. Andas ut rädsla. Andas in nya möjligheter. Andas ut all begränsning.

Här får du en mindset meditation och en liten paus, mitt i livet, som handlar om att uppmärksamma det viktigaste du har, din harmoni, ditt lugn, din styrka och din hälsa.

Det är bara att andas och lyssna med här!

Dagens wellnesstips från Lefterow.com, en digital wellnessklubb för dig som vill ta hand om din hälsa och ditt välbefinnande.

%d bloggare gillar detta: