Varm nöt- och chokladkaka

1548Varm nöt- och chokladkaka 

4 portioner

100 g mörk choklad

50 g majsolja

50 g smör

70 g (0,7 dl) socker

4 äggulor

100 g hasselnötter, malda eller rivna

4 äggvitor

Smält chokladen tillsammans med oljan över ett vattenbad. Vispa smöret och 50 g av sockret pösigt. Rör ner gulorna en i taget och blanda ner choklad och nötter. Vispa vitorna och det resterande sockret till maräng. Vispa först ner en tredjedel av marängmassan i chokladen och vänd sedan försiktigt ner resten av marängen.

Smörj och sockra 4 större eller 8 mindre portionsformar väl. Fyll dem till  hälften. Grädda i ugnssäker form med vatten i 200°C i 12–15 minuter för de små och 18–20 minuter för de stora. Tag ut formarna när kakorna börjar stiga, låt stå lite och lossa kakorna vid kanterna.

Servera med frukt, t.ex. stekta päronhalvor.

Dagens wellnesstips från Lefterow.com

%d bloggare gillar detta: