Yogaskolan dag 6 av 31

417018_356705404361774_670380575_nUtkatasana – stolens position (chair pose)

Idag ska vi titta vidare på ännu en stående position som passar perfekt för dig som behöver stärka din rygg, reducera smärta och trötthet i ryggslutet och stärka benen.

Här är några av alla positiva fördelar med utkatasana:

* Stärker dina anklar, lår, vader och rygg
* Stretchar ut och mjukar upp dina axlar och bröst
* Stimulerar magen, diafragma och hjärta
* Stärker dina fötter

Ett nybörjartips!

Ställ dig med ryggen mot en vägg. Kliv något framåt. Böj benen så att svanskotan nuddar väggen. Stanna där och känn stödet från väggen medan du jobbar upp din balans och styrka.

Tänk på:

Stå i bergposition (tadasana) med fötterna rakt fram. Andas in för att förbereda dig. Andas ut när du sakta böjer benen och kommer in i positionen. Armarna ska röra sig sakta framåt och uppåt. Tänk på att sänka axlarna så att dom inte åker upp och skapar spänningar i nacken. En liten utmaning är att ”släppa efter för höfterna”. I början kan det vara bra att lägga händerna på ovansidan av låren, långt in mot höfterna och trycka lätt nedåt för att fokusera all vikt ned mot fötterna. Aktivera muskulaturen i buken. Andas in och ut med stängd mun. Håll positionen i ca 30 sekunder. Kom långsamt upp, sänk armarna ner längs sidan av kroppen, stanna kvar och vila i bergposition.

Namaste´

Dagens wellnesstips från Lefterow.com – en digital wellnessklubb för dig som vill ta hand om din hälsa och välbefinnande. Bli medlem idag!

Vil du inspirera andra till mer wellness på fritiden? Bli wellnessguide. I morgon den 7 juli kl. 09.00 kan du delta på ett live webinar och informationsmöte online så får du veta mer om utbildningen online. Registrera dig här.

%d bloggare gillar detta: