Basilika

BasilikaBasilika med grön och skön magi…

I Indien anses basilikan (tulsi) vara helig och skydda mot olycka. Den är tillägnad guden Vishnu. Basilika passar bra att ha i köket i en kruka året om. Placera den i fönstret. Vi känner igen den som krydda i många italienska maträtter, till exempel pesto, mozzarella- och tomatsallad och som väldoftande dekoration på pizzor.

Basilika har antiseptiska och slemlösande egenskaper. Den hjälper matsmältningen. Te på färska blad lindrar vid dålig mage och förstoppning. Lägg till honung och citron så har du en perfekt dryck mot luftvägsbesvär och bronkit. Ett annat gammalt huskursknep är att gnida färska blad på insektsbett för att minska besvären. Och vill du unna dig ett skönt kurbad där hemma så piggar basilikabladen upp trötta muskler. Så du får många användningsområden av en liten väldoftande kruka i köket. Och glöm inte att den skyddar mot olycka! Låt basilikan bli din heliga växt den med.

Dagens wellnesstips från Lefterow.com 

Bli medlem online idag – basmedlemskap är alltid gratis. 

 

%d bloggare gillar detta: