Pilates

YogalatesCirclePilates

Pilates är idag en av världens mest populära och effektiva träningsmetoder. Den stärker kroppen, förbättrar din balans och koordination samtidigt som du formar din figur och ökar din rörlighet. Du får en god hållning som gör att din kropp både utstrålar självkänsla och mår bra. Träningen stärker musklerna runt midja, mage och rygg. Föreställ dig att du bygger upp en osynlig korsett som ett ”kraftbälte” runt midjan. Pilates är en effektiv rehabiliteringsträning för dig som har problem med rygg och nacke. Du kan också förbättra, förebygga och eliminera ryggproblem med hjälp av pilates.

Tysken Joseph Pilates som utformade övningarna ansåg att människans kropp var försvagad i bl.a. ländryggen och att vi genom träning skulle stärka musklerna runt mage och rygg för att motverka långvariga skador. Joseph Pilates inspirerades av både yoga, andningsteknik och tanken på att all energi utgår och samlas i solarplexus. Han kallade detta område för kroppens och själens kraftplats.

Pilates är ett bra träningsalternativ om du har begränsad rörelseförmåga, som problem med knän och höfter, tennisarmbåge, kroppssmärtor eller fotledsproblem. Det är också en effektiv träningsmetod vid inkontinensproblem tack vare att man spänner och aktiverar sin bäckenbotten under hela träningssekvensen.

Positiva effekter av regelbunden träning:

* du förbättrar din koordination

* du får förbättrad balans

* du bygger styrka

* du får bättre hållning

* du formar din kropp

* du stärker dina magmuskler

* du får långa, slanka muskler

* träningen förebygger och motverkar inkontinens

* du får bättre tarmfunktion

* du får bättre blodcirkulation

* träningen dämpar stress

* träningen ger ökad kroppskännedom

Många anledningar att prova!

Dagens wellnesstips från Lefterow.com

Bli medlem online idag – basmedlemskap är alltid gratis. 

%d bloggare gillar detta: