Wellness och julen dag 3

 

Saftiga wellness- och julmuffins med saffran.

Gör så här!

Sätt ugnen på 225 grader. Fokusera på din andning och bara vila dig i tanken ett par minuter. Landa i stunden och känn hur du nu får vila dig i köket och bara tänka på juliga, fina och härliga muffins. Det tar ca 30 minuter totalt!

  1. Smält 100 gram smör och tillsätt ett paket saffran (0,5 gram). Låt det svalna. Andas in den goda saffransdoften. Tänk positiva tankar och slappna av i ansiktet.
  2. Förbered en skål med 2 1/2 dl vetemjöl, 1 1/2 tsk bakpulver, 2 krm vaniljpulver och 1 krm salt (gärna direkt från saltkvarnen)
  3. Ta en annan skål och vispa nu 2 ägg med 1 1/2 dl socker. Vispa och glöm inte att andas lugnt under tiden. Njut av den gula och härliga färgen.
  4. Tillsätt lite av mjölblandningen i taget, ca 1/3 del, och rör ihop smeten med kärlek.
  5. Tillsätt nu smör- och saffransblandningen. Se hur smeten tar form. Andas lugnt!
  6. Sist men inte minst rör du ner 100 gram färskost naturell.
  7. Fullborda smeten med kärlek och känn att du får till den perfekta känslan.
  8. Fördela smeten i 12 färgglada muffinsformar.
  9. Grädda i 10-12 minuter. Medan detta pågår tar du hand om den lilla disken, tränar dina fötter genom att gå upp och ner på tå, hålla balansen och jobba på din mjukhet.

Baka med alla dina sinnen, andas lugnt, landa i en meditativ känsla. Stressa inte i köket. 30 minuter av wellness. Tid att njuta, andas och pyssla om dig själv och dina kära.

Lycka till och njut av dagen!

Namasté,

Annette Lefterow

Dagens wellnesstips från Lefterow.com, en digital wellnessklubb för dig som vill ta hand om din hälsa och komma i livsbalans. Bli medlem idag!

%d bloggare gillar detta: